Blog picture

24 september 2013

Review: The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil



Laatst liep ik weer eens The Body Shop binnen (want ja, ik had weer geld op zak en geld moet op) en kocht ik een product waar ik al een tijdje erg nieuwsgierig naar was: de Camomile Silky Cleansing Oil! Deze heb ik nu een maand in gebruik, en hieronder lees je wat ik er van vind!


The Body Shop Camomile Collection

Dit product is deel van de Camomile Collection van The Body Shop. De collectie bestaat verder uit de Camomile Waterproof Eye & Lip make up remover, de Camomile Gentle Eye make up remover, de Camomile Sumptuous Cleansing Butter en een fijne Linnen Cleansing Cloth.


The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil
with Fair Trade Camomile
 De Camomile Silky Cleansing Oil zit een doorzichtige plastic fles, met het typische The Body Shop logo en  vrolijke kamille bloempjes erop. Wat ik super handig vind aan de fles is de pomp die erop zit. Dit maakt het doseren zoveel makkelijker. Het pompje kan je draaien zodat hij op Close staat, en er geen product meer uit kan. Echter heb ik m mee genomen naar mijn vriend en wat het pompje terug gedraaid naar Open, waardoor er daarna allemaal olie in mijn toilet tas zat. Not cool Body Shop, not cool.

 Op de achterkant staan de gebruiksaanwijzingen, en dat velletje kan je weer peelen om eronder te lezen wat de ingrediënten zijn. De gebruiksaanwijzingen staan alleen in het Engels, in de rest van de talen staat alleen dat het een cleansing oil is een ook waterproof make up afhaalt.

Peel de label om de ingredienten van
de Camomile Silky Cleansing Oil te lezen

Gebruik: Voor het gebruik de fles schudden. Zachtjes de olie op de huid masseren, voeg water toe om de olie te emulseveren en verwijder het geheel met lauwwarm water.

Ingrediënten van Camomile Silky Cleansing Oil

 Ingrediënten: Glycine Soja Oil ( Sojaboon olie ), Prunus Amygdalus Dulcis Oil ( zoete amandel olie ), Helianthus Annuus Seed Oil ( Zonnenbloem olie ), C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Ethylhexyl Palmitate, Isohexadecane, Polysorbate 85, Sorbitan Trioleate, Sesamum Indicum Seed Oil ( sesam zaad olie ), Octyldodecanol, Parfum/Fragrance, Linalool, Tocopherol, Limonele, Anthemis Nobilis Flower Oil ( Kamille Olie ) Citric Acid. 

Als je naar de ingrediënten kijkt valt het op dat, terwijl het product Camile Cleansing Oil heet, het maar heel weinig kamille olie bevat (helemaal onderin de lijst) en veel meer amandel olie.Het is dus een mix van verschillende oliën, en is dus niet alleen kamille olie, wat je in eerste instantie zou denken als je de titel van het product zou lezen. Ook zien we dat er parfum in zit, iets wat mij betreft een minpunt is. Als je een product maakt dat ook geschikt is voor de gevoelige huid, zou je er geen parfum in moeten gooien.

Een pompje Camomile Silky Cleansing Oil op een
vochtig watje is vaak voldoende

Op naar het product zelf!
Ten eerste ruikt het wel erg lekker. Niet heel sterk, maar het heeft een lekker zacht geurtje, net zoals een kamille product hoort te ruiken. Het pompje is erg handig, maar je moet oppassen dat je niet te hard druk want dat spat het de andere kant op.

Ik verdeel het product liever met een wattenschijfje over mijn gezicht, dan gaat wat makkelijker. Het wattenschijfje heb ik daarvoor vochtig gemaakt met rozenwater (kan ook gewoon met water, maar rozenwater vind ik zo lekker ruiken). Daarna haal ik alles eraf met een, met warm water, nat katoenen doekje. Hiervoor kan je ook de Linnen Cloth van Body Shop zelf gebruiken, die je daarna zo uit kan spoelen.

Ik merk dat bijna al mijn make up makkelijk verwijderd is, behalve mijn oog make up. Als ik een simpel oogpotlood een oogschaduw gebruikt gaat dit er wel af, maar wanneer ik mascara, eyeliner en een oogpotlood dat goed blijft zitten gebruik, gaat dit er wat moeizaam af. Gisteren heb ik de YSL Shocking Mascara aangehad om een leuk effect te creëren bij de look die ik droeg voor het Holland Casino Chinese maanfeest. Die ging er erg moeizaam af na de tijd, terwijl ik niet veel op had, en hier nooit eerder een probleem mee heb gehad.

De rest van mijn make up gaat er wel super makkelijk af, dus dat vind ik wel een pluspunt.

Conclusie
Het product is fijn in gebruik, ruikt lekker, en persoonlijk ben ik meer van de olie dan de milk. Hij is zacht, en doordat er merendeels oliën in zitten kunnen de gevoelige huidjes hier vast ook tegen, tenzij je allergisch bent voor geurstoffen.

Ik gebruikte hiervoor een mix van amandelolie en rozenwater, en ik moet zeggen dat dat gewoon hetzelfde doet qua werking. Bij de DA koop ik amandelolie van 120ml voor 3 euro en die giet ik in een pompflesje die ik heb. De Camile Cleansing Oil kost 13 euro voor 200ml. Mijn keuze is dus eigenlijk snel gemaakt. Ik maak deze zeker weten op, maar ik vind de prijs wat too much voor wat het is en wat het doet.

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil is verkwijgbaar voor 13 euro bij The Body Shop online of gewoon bij hun winkels. 

Als je nog niet eerder online hebt besteld krijg je 20% korting op je aankoop met de code WELKOM1207 . Ook is er nu een 40% korting sale aan de gang EN zijn nu veel body butter afgeprijst van 16 euro naar 10!

Hebben jullie producten uit de Camomile Collection al geprobeerd? Wat is jullie indruk van deze olie?

Love,
Annie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten