Blog picture

12 februari 2013

Forever Favorites: Korres!

Hallo iedereen!

Jullie hebben vast wel eens van het merk Korres gehoord. En als niet dan wordt het nu tijd!

Als een griek ken ik dit merk al heel  lang en is deze ook niet nieuw voor mij. Wel merk ik dat het hier in Nederland steeds maar populairder wordt. 

Korres is een geweldig beauty merk, die make up, shower gels & shampoos, geuren en cremes maakt van natuurlijke ingredienten.  Maar hoe is dit merk eigenlijk begonnen?
Over Korres
Het verhaal van het merk Korres begint in de apotheek ‘Tzivanides’  in het centrum van Athene.  Giorgos Korres, of anders George Korres, die in deze apotheek werkte,  ontwikkelde een passie voor de kracht van natuurlijke producten, en deze passie leide tot het begin van de nieuwe skincare line ‘Korres’. 
 

 
Het allereeste Korres product,  een aromatische siroop gemaakt van honing en anijs,  was geinspireerd door het griekse spirit-drank ‘rakomelo’ : rako (raki= drank met anijs)melo (meli=honing), wat de opa van Giorgos Korres maakte in zijn dorp Skado, op het eiland Naxos.

In 1996 werd een van de eerste skincare producten naar voren gebracht: Korres wild rose 24-hour cream. Het product werd meteen een globale best seller, waardoor ook het merk Korres een groote boost kreeg.De apotheek bestaat nog en is nog steeds een van de grootste apotheken van Athene.
Ingedienten
Al jaren terug begonnen de grieken de kracht van de natuur te ontdekken. Door de plaats van Griekenland en de verschillende lokaties (zee, lang, berg,droogte) is het een land vol geweldige krachtige planten, die nergens anders voorkomen. Deze planten werden verzameld en gebruikt voor hun genezingskrachten.

Rijke flora vind je door het unieke klimaat in veel van de eilanden van de Aegische zee, maar ook in de hoge bergen van Taeyetos, Olympus en Parnassos.

Een van de bekenste griekse middelen, naast olijolie, is ‘Mastiha tears’ , stukjes hars afkomstig van de boom Mastiha, die gebruikt worden in traditionele genezingsmiddelen.

Milieu-vriendelijk
Het merk streeft naar het gebruiken van middelen die goed voor je huid zijn, maar die ook goed zijn voor het milieu. Daarom letten ze op wat ze uit de natuur verzamelen, hoe ze het verzamelen, en hoe ze het gebruiken. Ze proberen het gebruik van agressieve middelen zoveel mogelijk te vermijden, en tegelijkertijd beschermen ze de bedreigde planten. 

Samen met de organisatie Friends of Oak & Nature proberen ze het grootste eikenbos te beschermen van het illegale hakken en branden van bomen. In dit bos bevinden zich 256 endeische planten, 126 soorten vogels, waarvan de 26 tot een beschermde soort horen, en duizenden grote verschillende eikenbomen. Korres geeft elk jaar geld om de illegaal gehakte en in brand gestoken bomen te vervangen, en werkt met de gemeente aan een plan van aanpak.


No Waste 
Ook qua verpakkingen proberen ze zo goed mogelijk milieu vriendelijk te zijn. Deze zijn voor 99% recyclebaar, extra verpakkingen worden niet gemaakt, en doosjes kunnen makkelijk uit elkaar worden gehaald om het voor de consument makkelijker te maken om deze daadwerkelijk te recyclen. Ook word dit op de verpakking zelf vermeld. De producten
Allemaal leuk en aardig, die geschiedenis en het milieu vriendelijke, maar wat voor producten maakt Korres eigenlijk?
 
Korres is met weinig begonnen maar heeft tegenwoordig van alles wel wat. 
De verpakkingen zijn echte eye-catchers en zijn allemaal mooi bewerkt met aparte patroontjes en letters.

Zo heb je:

Voor het gezicht:
* Cleansers, scrubs, milks, toners & lotions, zeep 
* Cremes voor de normale, gevoelige, droge, vette, gecombineerde, rijpe huid
* Oogcremes

Voor het lichaam:
* Showergels
* Body milk
* Body Butters
* Body scrubs
* Deodorant
* Zeep voor de douche en handen
* Speciaal gemaakte producten voor een hele gevoelige of droge huid

*Verschillende soorten make up voor het gezicht, lippen, ogen en nagels

 * Een speciale mannen lijn met cremes en geuren

* Een hele reeks aan vrouwengeuren

* Voor het haar:
Conditioners , shampoo, serums, olien Mijn ervaringen
Ik gebruik vaak producten van Korres, zoals douchegels en cremes. Zelf heb ik nu een Guava douchegel, een concealer en oogpotlood,nagelak en heeeel veel lipbutters en sticks. Ik vind het merk erg fijn, in alle opzichten, en raad het jullie zeker aan!


Ik hoop dat jullie dit bericht over Korres leuk hebben gevonden!

Until next time,

Annie

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten